با توجه به این که خانه محل استراحت است، دکوراسیون داخلی آن تاثیر مستقیمی بر روح و احساس دارد. هدف سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی هم هماهنگی اجزای خانه با یکدیگر است تا فضایی گرم و لذت بخش را ایجاد کند. گاهی با ایجاد تغییرات کوچکی در منزل، شاهد چیدمان بهتر و زیباتری هستیم.
در این مطلب قرار است تا با سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی آشنا شوید تا بتوانید سبک مورد پسند خود را پیدا کنید. اگر شما هم به آشنایی با انواع سبکهای دکوراسیون داخلی علاقهمند هستید، در ادامه همراه ما باشید.
سبک مدرن
اگر از آن دسته افرادی هستید که به سادگی و نظم اهمیت میدهید و میخواهید خانهای امروزی داشته باشید، قطعا سبک مدرن را میپسندید. برای سبک مدرن کافی است تا از رنگهای خنثی، متریال طبیعی چوب و فلز و همچنین از مبلمان کم حجم استفاده کنید. احساسی که سبک مدرن در فرد ایجاد میکند فضایی آرام با حس نظم و ترتیب است که فضایی دل باز و ساده به نظر میرسد.
سبک کلاسیک
اگر به دنبال اصالت و حس نوستالژی هستید، قطعا سبک کلاسیک شما را مجذوب خواهد کرد. استفاده از رنگهای گرم و تیره، مبلمان چوبی با طرحهای پیچیده، وسایل آنتیک، کفپوشهای چوبی و سنگ همگی گویای سبک دکوراسیون کلاسیک هستند. از دیگر ویژگیهای این سبک، گچبری و سقفهای مرتفع است.
اگر فضای بزرگی دارید که میخواهید در عین گرما و صمیمیت باشکوه و چشم نواز باشد، سبک کلاسیک گزینهی خوبی است.
سبک روستیک
اگر میخواهید در منزل خود از چوب، سنگ و سایر متریال نزدیک به طبیعت استفاده کنید، سبک روستیک مورد پسند شما است. سبک روستیک الهام گرفته از خانههای روستایی اروپا است که در عین سادگی دلنشین هستند.
برای این دکوراسیون از رنگ خاکی و گرم، چوبهای طبیعی، سنگ، آجر و بافتهای طبیعی پشم، کتان و پوست طبیعی حیوانات و حتی شومینه استفاده میشود.
اگر یک خانه ویلایی و یا آپارتمانی بزرگ دارید که میخواهید در عین سادگی احساسی از طبیعت در شما ایجاد کند، سبک روستیک انتخاب خوبی است.
سبک مینیمال
یکی از پرطرفدارترین سبکهای جدید برای افراد منظم و ساده پسند، سبک مینیمال است که به ایجاد فضایی آرام و بدون استرس کمک میکند. برای داشتن این فضا کافی است تا از حداقل دکوری و وسیله با رنگهای روشن و خنثی استفاده کنید. خطوط ساده و تمیز با فضاهای خالی از ویژگیهای خانه با دکوراسیون سبک مینیمال است. نورگیری این خانهها نیز بسیار خوب است.
فضاهای کوچک برای سبک مینیمال بسیار مناسب هستند تا فضایی آرام و بدون شلوغی داشته باشید.
سبک صنعتی
همانطور که از نام این سبک پیداست، سبک صنعتی تداعی کننده کارگاههای بزرگ صنعتی است. برای این که فضایی به سبک صنعتی داشته باشید، استفاده از دیوارپوش آجر، بتن، فلز، لولههای نمایان، لامپهای صنعتی، سقف بلند، مبلمان با طرحی ساده و صنعتی نیاز است. ترکیب رنگ سرد و خنثی و استفاده از فلز سیاه رنگ در این سبک مرسوم است.
فضاهای بزرگ و باز، مناسب سبک صنعتی هستند تا با تکیه بر خلاقیت، فضایی پویا را به وجود بیاورید. افرادی که به هنر و طراحی صنعتی علاقه دارند، قطعا این فضای خاص را میپسندند.
سبک بوهمی
سبک بوهمی یک سبک آزاد و خلاق است که بدون توجه به مد روز اجرا میشود. در سبک بوهمی ترکیب رنگهای شاد و زنده، استفاده از بافتهای مختلف، وسایل دست ساز (گلیم، قالیچه، ترمه و…)، فرشهای رنگارنگ و گیاهان دیده میشود.
اگر شما هم کارهای هنری انجام میدهید و نیازبه فضایی شاداب، پر از حس آزادی و خلاقیت دارید، دکوراسیون بوهمی برای شما مناسب است.
سبک اسکاندیناوی
فضای ساده، روشن و آرام برگرفته از طبیعت گویای سبک اسکاندیناوی است. استفاده از رنگهای روشن و خنثی (خاکستری، کرم و…)، نور خورشید فراوان، مبلمان ساده و کاربردی و وسایل طبیعی مانند چوب و کتان نشانههای سبک اسکاندیناوی است.
اگر به فضای ساده و کاربردی با تاکید بر استفاده از چوب و المانهای طبیعی علاقه دارید، سبک اسکاندیناوی انتخاب مناسبی است. فضاهای کوچک با این سبک بسیار دلنشین و روشن شده و آرامش و راحتی بیشتری به ارمغان میآورد.
نکات انتخاب دکوراسیون داخلی
هفت سبک دکوراسیون داخلی نام برده شده، پاسخگو طیف بسیار زیادی از سلیقه افراد است. موارد بسیاری از جمله سلیقه شخصی و روحیه فرد، اندازه فضا، بودجه و موقعیت فضا (اتاق خواب، پذیرایی و…) بر انتخاب سبک دکوراسیون منزل اثر میگذارد که در توضیحات هر سبک سعی شد تا پاسخگو این موارد باشیم.
هنگام اجرای سبک دکوراسیون منزل حتما به مواردی مانند مبل، پوشش کف و دیوارهها، نورپردازی، ابعاد فضا، رنگ و… توجه کنید.
در نهایت چه سبک دکوراسیون داخلی مناسب است؟
در این مقاله سعی شد تا هفت سبک اصلی دکوراسیون داخلی را به صورت کامل برای شما عزیزان شرح دهیم. دکوراسیون داخلی دارای سبکها و زیر سبکهای زیادی است که هر کدام از دل یک داستانی متولد شده است. دکوراسیون داخلی ژاپنی، نئوکلاسیک، شابی شیک، آرت دکو، مدیترانهای و… چند سبک دیگر از این موارد هستند. با شناخت سبکهای مختلف میتوانید فضایی دلنشین و منحصر به فرد را خلق کنید.
شما چه سبک دکوراسیون داخلی دیگری را میشناسید؟